Startzaterdag 18 september

 Zaterdag 18 september 2010 bruist het weer van de activiteiten op het plein van de Hesseplaats in Rotterdam-Ommoord. Zoals altijd zijn er de bekende activiteiten zoals blikkiegooi, sjoelen, circusspelletjes, knutselen, schminken, de hindernisbaan en het springkussen. Ook is er een knuffelhoek met konijnen en cavia's voor de kleintjes.

Bijzonder deze startzaterdag is het bezoek van de ballonnen-fee, die met gemak de mooiste figuren maakt. En om 13.30 en 14.30 speelt Pinokkio de hoofdrol in het poppentheater.

Deze activiteiten kosten 1 strip van een strippenkaart met 5 strippen die voor €1,- gekocht kan worden bij de info- & limokraam.

Dit pleinfeest van Oranjestichting "De Aandacht" start om 12 uur en duurt tot ongeveer 16.30. Aan het eind van de dag zullen we de dagopbrengst bekend maken.

Goede doel

De opbrengst van de strippenkaartverkoop zal 100% ten goede komen aan kinderboerderij "De Blijde Wei". Er is op Koninginnedag gespaard voor oranje klompjes, bezempjes, harkjes en kruiwagentjes voor de kleine bezoekers die willen meehelpen met het verzorgen van de dieren en het schoonhouden van het terrein.

De opbrengst op 30 april jl. was mega hoog*)  en daarom betalen we ook mee aan het nieuwe speelobject de "Pipowagen".

 

*)  € 788,=

 

 

Op zondag 3 oktober zal bij "De Blijde Wei" een feestelijke onthulling zijn, waarbij iedereen met ons mee mag komen vieren, dat we wederom in staat zijn geweest een lokale kinderwens te vervullen.

 

 

Startzondag 19 september Open Hof

Op zondag zijn er in het kader van de Vredesweek meerdere activiteiten. Zoals een oecumenische Taizéviering , informatie over de (nieuwe) kerk, de website op een groot scherm en een creatieve wandeling lans de Rotte

Iedereen welkom                                                                                                    De Taizéviering heeft als motto ‘Buurten voor Vrede’. Voorganger is ds. Guus Koelman en het OJKO, het Oecumenisch Jongerenkoor, o.l.v. Willem Blonk verleent medewerking ter ondersteuning van het samen zingen. De dienst begint om 10.15 uur en er is gelegenheid om meerstemmig mee te zingen in het koor. De repetitie is zondagmorgen van 09.30 - 10.00 uur in de kerk                                                                                                

 Een Taizéviering is een viering met een internationaal karakter met goed in het gehoor liggende liederen in vele talen, die vaak herhaald worden en die ieder in zijn eigen taal kan meezingen Verder een aantal stiltemomenten en een korte toespraak. Er wordt Brood  en Wijn gedeeld, waarbij  iedereen welkom is.

Na de viering is er koffie of thee voor de volwassenen en limonade voor de jeugdigen. Voor hen die nog niet thuis zijn in “Open Hof” zal één en ander over het reilen en zeilen van deze kerk verteld worden, waarbij de nieuwbouw naast het huidige gebouw zeker ter sprake zal komen.                                            

 

Oudere kerkganger                                                                                                 Tevens wordt in een aparte zaal met behulp van een beamer een demonstratie gegeven van de website www.openhof-ommoord.nl, die al weer zes jaar in de lucht is. Zeer interessant en vooral voor de wat oudere kerkganger, die minder bekend is met dit medium.     

Bollenverkoop. Zondag 19 september na de Taizéviering staan de leden van de werkgroep Vastenaktie/Werelddiakonaat klaar voor de jaarlijkse bollenverkoop. Dit jaar ten bate voor ons project 2010 Malawi. Het gaat hierbij om pakketjes tulpen (10 stuks), narcissen (10 stuks tête à tête) en blauwe druifjes (20 stuks).

Alle bollen kosten 3,50 euro per pakket. De bollen zijn van zeer goede kwaliteit en geschikt voor tuin, balkon of binnen in een pot. Ze komen rechtstreeks van de kweker. Graag zien wij u bij onze verkoop.

In tegenstelling tot vroeger jaren kunt u na betaling de bollen meteen meenemen.

Werkgroep Vastenaktie/Werelddiakonaat.

 

Brood meenemen                                                                                                   Net als vorig jaar wordt er na de dienst een creatieve wandeling georganiseerd. Deze wandeling, met als thema “Dichters langs de Rotte”, is bestemd en geschikt voor jong en oud.  Aan het eind van de wandeling treffen wij elkaar voor een gezellige picknick op het Ommoordse veld. Brood hiervoor moet u zelf meenemen, voor soep en iets te drinken wordt gezorgd.

 

 

Iedereen wordt van harte uitgenodigd  om aan deze wandeling mee te doen. Het is een goede gelegenheid om nader met elkaar kennis te maken en de kinderen zullen zich zeker niet vervelen. Bij slecht weer vindt de lunch plaats in Open Hof en wordt de wandeling creatief ingekort.